De Turken komen…vlugger dan gevreesd.

strand Lesbos

Wat al lang (door iedereen) geweten was, komt nu eindelijk in het openbaar. De werkelijke toedracht van de vluchtelingenstroom via ‘mijn’ eiland Lesbos en alle andere Griekse eilanden, is in Malta door onze slimme leiders vanonder de tafel gehaald.

De Turken zijn bereid Europa te helpen bij het tegenhouden en opvangen van vluchtelingen, maar vragen daar een prijs voor. Naast de financiële hulp van 3 miljard euro eiste president Erdogan dat Turken zonder visum naar Europa kunnen reizen en dat er schot komt in de onderhandelingen over het Turkse EU-lidmaatschap. Op al deze punten kwamen de EU-leiders  Erdogan tegemoet.

Al die maanden zijn duizenden vluchtelingen als ‘pasmunt’ en drukkingsmiddel gebruikt om de eisen, van en door dictator Erdogan, er door te krijgen. Het kostte, op Lesbos alleen al, 3.440 mensenlevens door onnodige verdrinking. Om nog niet te spreken over de ellende en drama’s die het bij de overlevenden heeft veroorzaakt.

Een Griekse minister zei vorige week nog : ‘De boten kunnen vandaag gestopt worden ! Moesten er 32 boten per dag met cocaïne van de Turkse kust vertrekken in smokkelroutes…Ze zouden door Turkije (Erdogan) en Interpol meteen worden tegengehouden’ 

Nu weten we dus, waarom dat NIET gebeurde.

De prijs is hoog. Europa wil zichzelf redden door de vluchtelingen te weigeren, maar wél de deur open te zetten voor een dictator ? Als dat maar ‘goed’ afloopt !

De man droomt hardop van een nieuw groot Ottomaans Islamitisch rijk en heeft zijn paleis met duizend kamers al klaar om de ‘keizer van Europa’ te worden. Op de grenslijn tussen Europa en Azië. Constantinopel komt terug.

Turkije heeft in het, nog niet zo verre verleden, zijn oorlogszucht meer dan ooit laten zien. Zijn  we Cyprus al vergeten ?

Binnenkort hier op het eiland geen boten met vluchtelingen meer ! Wel een invasie van boten met Turken, misschien ?… Ze zijn met 75 miljoen en hielden ooit 400 jaar het eiland (en nog veel meer) bezet.

Gek toch, dat sommigen nu in angst zijn voor de ‘onschuldige’ bootvluchtelingen. Maar geen angst lijken te hebben om de grenzen open te stellen voor een islamitisch dictator ?

Het venijn zit, zoals altijd, in de staart…

erdoganTempel van ‘keizer Erdogan’

Eigen schuld, dikke bult !

Europa heeft 4 jaar nagelaten om het conflict in Syrië te beëindigen.

Erger nog. Elk Europees land heeft boter op het hoofd bij de leveringen van wapens in en voor het conflict. België alleen al leverde ruim voor één miljard euro per jaar(!) wapens aan Saoedi Arabië. Dé ‘as van het kwaad’ in de regio. Maar ze leveren olie ! Dus, we zwijgen in alle talen.

De Saoedi’s, die het dan op hun beurt verdeelden aan diverse rebellen in Syrië. En, ondertussen ook in Jemen. Een fractie van die inkomsten mogen ze nu met z’n allen aan Erdogan teruggeven. In ruil voor Schengen, en de ‘open’ Europese grenzen, of wat er van overblijft. Terwijl het ‘verenigd’ Europa toch al op sterven na dood is !

Als Nederland bv. (maar) 117 miljoen bijdraagt om Turkije af te kopen; is dat een peulschil van wat er met de oorlog in Syrië jaarlijks ‘verdiend’ werd en wordt. De Airbus Group, die gevechtsvliegtuigen en ander oorlogstuig maakt en vanuit Nederland opereert, maakte in 2014 maar eventjes 12 miljard (!) winst !

En, Duitsland… zij leverden o.a. raketwerpers aan de Saoedi ‘s, ondanks een Duits wapenembargo, om… het wereldkampioenschap voetbal binnen te rijven !!

Het bloedgeld dat men nu aan Turkije moet teruggeven zal uiteraard moeten terugverdiend worden. Onze (agressie)economie moet dat verlies toch compenseren ?! De oorlog in Syrië blijft dus nog een tijdje verder duren. Méér wapenleveringen en bommen produceren én gooien. Het symptoom is weer bestreden. De oorzaak blijft.

In Afrika is hetzelfde gebeurd. Elk Europees land heeft de bodem en de grondstoffen, op dat rijke continent, geplunderd om er zelf beter van te worden. Nu de Afrikanen van die gestolen rijkdom willen komen halen en hier willen komen wonen, zijn zij de ‘profiteurs’. Van ‘projectie’ gesproken ! Een economische vluchteling kan niet. Een ‘economische agressor’ wél ?!

geld meer

Ook hier heeft het dus zijn prijs om de boten vanuit Libië tegen te houden. En, daar hebben ze inmiddels géén dictator meer die dat voor elkaar krijgt.

Malta heeft dus alles weer ‘prettig geregeld’ in deze ‘on-prettig gestoorde wereld’.

Uiteindelijk gaat het weer over ‘hebzucht’. En daarvoor worden mensen noch middelen gespaard. Zowel om iets te behouden, als om iets te  bekomen. Het koehandeltje draait weer op volle toeren ! Er is geen enkele visie mee gemoeid.

Terwijl we hier ocharme, maar 80 jaar – sommigen niet eens – op deze planeet rondlopen ! Zijn er dan geen belangrijker waarden om voor te vechten in die korte leef-tijd ?

 

                                                                                 hebzucht 1

you tubevluchten kan niet meer (liedje)

over de Erdoganclan (artikel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *