Nazorg cliënten

 

cliënten

Zoals de meesten ondertussen weten, ben ik vorig jaar met pensioen gegaan owv gezondheidsredenen… Dit is een goede beslissing geweest ! Ik dacht het Sapphohuis®(*) – wat ikzelf in 2005 opstartte- over te kunnen laten, aan degelijke mensen; waarin ik me uiteindelijk vergist heb ! Ik heb dus niet langer vertrouwen in de goede werking. Dat is jammer. Maar zo zie je maar, dat je niet altijd de gehele mensenkennis kan hebben. Ook niet na zovele jaren ervaring ! Een en ander is nu voorwerp van een juridische strijd, omdat ook de geplande overdracht niet correct juridisch gebeurde. Die strijd had ik liever niet gewild. En, ben ik ook niet zélf begonnen…

Ondertussen voelde ik wel de noodzaak- en ook de energie terug- om voor oud- (ex) cliënten en deelnemers aan groepen uit het verleden, toch nog ‘iets’ aan te bieden. Een soort na-zorg, opvolging, verdieping van een proces dat samen werd opgestart.

Vermits ik hier op Lesbos blijf wonen, maar op een nieuwe en unieke locatie, vindt dit project hier in Griekenland plaats. Een na-zorgverlof. Op een plek die ik ‘geheim’ houd. Althans voor de massale openbaarheid van het internet.

Een soort van ‘individuele week’ kwam uit de bus. Maximum 7 weken dit jaar (2016) doe ik. Met 7 mensen ‘uit het verleden’. Individueel een weekje (ver)bouwen aan hun toekomst.

-Ben jij ex-cliënt (privé, uit een groep, uit een ver of dichtbij verleden) en heb je interesse ?

-Nam je ooit deel aan opleidingen, trainingen, vormingscursussen onder mijn leiding ? Wil je even een mentor of een coach ?

-Wil je een ‘time out’ in Griekenland ? Even terugblikken om weer vooruit te gaan ? Beetje in-zicht met de hoop op meer uit-zicht ? Na-zorg uit voor-zorg ?

Stuur me een mailtje en ik zend je het concept :

bob.molyvos@gmail.com

uitzicht-inzicht

 

 

 

(*)De naam Sapphohuis ® is een wettelijk beschermde ‘merknaam’ en is mijn persoonlijke (intellectuele) eigendom sinds 2005. Ieder ander die deze naam gebruikt of toe-eigent doet dat dus op een illegale en strafbare wijze. Meer info www.sapphohuis.eu

 

 

4 gedachten over “Nazorg cliënten”

 1. Lieve Bob,
  Wat jammer dat het zo weer moet verlopen. Het is niet de eerste keer dat mensen onder je duiven schieten. Er zijn altijd rovers op je weg geweest. Dit heb ik jammer genoeg van in het begin moeten ervaren.
  Mensen die jouw initiatieven en ideeën gebruiken om ze dan al snel te misbruiken of te gebruiken om zichzelf te kunne verrijken( vooral financieel) .Bovendien schrikken ze er dan niet voor terug om jou zwart te maken en in de zak te zetten.
  Zelf weet ik dat je altijd met iedereen het beste voorhebt en alles geeft om anderen te helpen( soms zelf ten koste van jezelf).
  Nu ik ook met pensioen ben, besef ik meer dan ooit dat je 33% regel een echte realiteit is en probeer ik mijn energie niet langer in 100 % te steken. Ik heb je geen lessen te geven; wel heb ik héél veel van jou geleerd en dus zou ik zeggen GENIET vooral van de mensen en dingen die je nauw aan hat hart liggen.

  Liefs en knuffel

 2. Jammer, ik hoor dat nog vaak dat mensen die zo aan de kar trekken vaak door anderen opzij geschoven worden … Ik ken dat gevoel en situaties zoals jij meemaakt . Hoop dat je met jouw kennis en energie nog veel mensen begeleidt in hun leven!!! Respect

 3. Dag Bob,
  Hoe gaat het met U.
  Spijtig te lezen dat de overname van het Sapphohuis zo verloopt. Deze wending is zo onrechtvaardig en beschamend tegenover U.
  Hoe kan iemand zijn ziel in zijn werk steken op deze manier, met zo een ingesteldheid! Zonder respect!!
  Soms heb ik de indruk dat alles draait rond eigenbelang en dat stoot af en moet je oppassen, om bij wijze van spreken, geen grendel op de deur te plaatsen en zich terug te trekken met alleen de natuur om zich heen en dat kan ook niet (ik spreek voor mezelf) want dan ben je zelf niet goed bezig…
  Van mijn man zijn goedheid is dikwijls misbruik gemaakt, dat hebben wij ondervonden wanneer hij door ziekte zijn werk is moeten stoppen, geen profijten meer dus wegwerp… dat deed hem verdorie veel verdriet en was een grote teleurstelling.
  Daarom bewonder ik U moed om telkens opnieuw recht te staan en verder te gaan met nieuwe plannen.
  Uw inzet, gast-vrijheid en gemoedelijkheid heeft veel mensen goed gedaan. De dankbaarheid hiervoor kan niemand U ontnemen.
  Indien ik nog in aanmerking kom (leeftijd) graag wat meer informatie i.v.m. Uw nazorgprogramma.
  Ik wens U nog een aangename verderzetting met mensen die U genegen zijn.
  Danny

 4. Mijn bescheiden mening : ik ga er van uit wat je geeft ontvang je terug. Vanuit een commerciëel doel een huis met mensen runnen; eens opgericht vanuit een voelen en aanvoelen zoals het Sapphohuis; is energetisch moeilijk. Het huis mag doorstromen in dezelfde visie “siga,siga,siga” en het zal groeien ! Al jaren ken ik het Sapphohuis als het huis van Bob. Even doorgeven door omstandigheden in dezelfde visie is prima, doorgeven aan de juiste energetische mensen met dezelfde visie is ok ! Ik duim heel zeker !!! Lesbos is mijn vakantie eiland in de omgeving van het Sapphohuis voelde het heel goed. Nu is het even zoeken wat de toekomst biedt daar er een andere energie is, nieuwe mensen; nieuwe energie rarara ??? Bob alvast dikke mercie voor al jouw werk en jouw energie ! Het huis en de mensen rondom jou waarmee je jouw energie gedeeld hebt; zijn je heel dankbaar ! Doe zo voort dat is jouw leven !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *