AGENDA

2015

In Griekenland zélf leef ik meestal zonder agenda en uurwerk…

De weinige afspraken zijn gemakkelijk te onthouden en als je hier iets zou vergeten, vinden ze dat allemaal niet zo erg. Iedereen doet het immers ! Het steekt niet zo op een kwartiertje. Soms is het wel een uur later dan gepland of afgesproken.

In Vlaanderen ligt het wel wat anders… ‘Kan je zo snel mogelijk ?’ ‘Ik ga even rap naar…’ of  ‘Ik moet dit nog gauw zus en zo…’  Alles moét snel, rap, gauw, direct, meteen, onmiddellijk en asap ! Er wordt ook maanden vooruit gepland.

Zo is het verschil tussen mijn twee werelden dus gauw samengevat ! Dat valt al op na de landing. In het treinstation irriteer ik me dan vaak al aan geïrriteerde treinreizigers die verontwaardigd klagen dat hun trein 5 minuten te laat is.

Ik kom dan immers net uit een land waar men elkaar voortdurend ‘Siga,Siga’ toeroept. Dat wil zoveel zeggen als ‘Rustig, Kalm’ of zoals mijn moeder het vroeger ook altijd zei : ‘Haast en Spoed zijn zelden goed!’

agenda

Een week voordat ik naar België ga, begin ik dus terug naarstig mijn agenda in te vullen.

                                                        pensioen  KBC – Bank

Al 26 jaar doe ik zo voor KBC-bank een dag in hun AVO-programma. Ongeveer maandelijks. Hoewel ik er niet altijd zélf bij ben. AVO is een voorbereidingsprogramma op de pensionering waar werknemers, samen met hun partner naartoe komen ongeveer een jaar voor hun pensionering. Het programma bestaat reeds sinds 1973. Ik heb het dan met hen over de psychologische veranderingen in hun sociale, emotionele en relationele leven. Hoe zin-vol leven na de beroepsarbeid ? Daar gaat het vooral om.

Best een leuke groep van (ondertussen) leeftijdgenoten. Volgende keer in Holsbeek (dec.) en dan nog een dagje in Deurle (jan.). Ondertussen begin ik zelf ook ervaringsdeskundige te worden, na mijn eigen pensionering.

talent niet met pensioen

_____________________________________

schrijven
SCHRIJVEN

Schrijven… Voor mij als eten en drinken. Nodig dus !

Nu er meer tijd is, is er natuurlijk deze website en blog; maar ik ben nog altijd op zoek naar een tijdschrift, krant of magazine waar ik op geregelde tijd kan publiceren. Over actuele en psycho-logische thema’s.

In 2003 had ik, een jaar lang, een vaste column op maandagmorgen in dagblad Het Nieuwsblad. Toen kwam er een nieuwe hoofredacteur die alle columns van buitenstaanders afschafte… Ik deed dit ‘werk’ graag. Zoiets staat dus terug in de ‘planning’ voor de volgende tijd. Suggesties en aanbiedingen zijn altijd welkom !

__________________________________________

lezing
Lezing & voordracht

Lezingen, voordrachten, debatten… deed ik ooit 3 x per week. Als ik in het land ben kan er nog steeds ééntje per week. Voor organisaties, verenigingen, opleidingen, bedrijf… In de voor-en namiddag kan ik per openbaar vervoer uit Antwerpen komen. Op avonden moet er wel voorzien worden dat ik nog tijdig kan terugkeren per trein of een lift kan krijgen. De thema’s die als mijn stokpaardjes’ gelden vind je met een klik. Niet op woensdag.

_____________________________________________

wordt vervolgd